Valdés begrijpt kritiek op Del Bosque niet

André

Ondanks dat Spanje ongeslagen de kwartfinale van het EK heeft bereikt, kreeg bondscoach Vicente Del Bosque behoorlijk wat kritiek in eigen land. Victor Valdés is het niet eens met deze kritiek.

"Ik deel de kritiek niet en ik begrijp het ook niet", zegt een verbaasde Valdés tegen AS. "Ik denk dat de bondscoach alles goed heeft gedaan sinds hij aan het hoofd van deze selectie staat. In het voetbal kan je altijd een keer een mindere wedstrijd spelen, maar het resultaat is het belangrijkst."

Omdat Spanje alleen tegen Italië niet wist te winnen, snapt de doelman van FC Barcelona ook niet waarom Del Bosque kritiek krijgt. "We hebben goede resultaten neergezet. Het belangrijkste is dat we dat nu ook tegen Frankrijk doen, hoe we tegen Kroatië speelden maakt niet uit."

Valdés hoopt dat hij tijdens het duel met Frankrijk Eric Abidal op de tribune kan zien. De ploeggenoot van Valdés herstelt momenteel van een levertransplantatie. "Ik heb begrepen dat hij een revalidatieprogramma volgt. Hopelijk kan hij erbij zijn tijdens die wedstrijd. Hij heeft vrienden in beide ploegen en zijn aanwezigheid zal een enorme boost zijn voor de twee teams."