Ibrahimovic blijft ook na EK international

Olga Kroeders

Zlatan Ibrahimovic zet ondanks de vroege uitschakeling van Zweden op het EK zijn interlandcarrière voort. De spits zei na de verloren wedstrijd tegen Engeland dat hij 'absoluut' doorgaat als international. "Ik ben nog steeds gemotiveerd en wil nog veel meer bereiken."

Ibrahimovic benadrukte dat de uitschakeling van Zweden op geen enkele manier zijn zin om voor de nationale ploeg uit te komen heeft verminderd. "Ik word hierdoor alleen maar meer gemotiveerd." Tegen Engeland scoorde de spits voor het eerst in vijf interlands niet, maar de nederlaag van zijn ploeg werd hem niet aangerekend.

"Ik voel me fysiek en mentaal goed", liet Ibra weten. "Maar wat heb je daaraan als je verliest? Ik win liever terwijl ik slecht speel dan dat we verliezen terwijl ik goed ben."

De aanvaller, die tevens aankondigde bij zijn club AC Milan te willen blijven, brak op de persconferentie een lans voor de Zweedse bondscoach Erik Hamrén, die in eigen land onder vuur ligt vanwege de aanvallende speelwijze van de Zweden. "We spelen beter dan ooit", zei Ibrahimovic. "We hebben altijd bekend gestaan als een verdedigend team, nu is het andersom. De coach moet de tijd krijgen om zijn ideeën verder te ontwikkelen."

Zweden, dat zowel van Oekraïne als Engeland verloor, speelt nog een duel op het EK, dinsdag tegen Frankrijk.