[Groep A] Vooruitblik: Tsjechië - Polen

Sjors (Sj0rSz)

Vanavond valt de beslissing in groep A. Gaan Rusland en Tsjechië naar de kwartfinales of gebeurt er vanavond iets, waardoor het gehele klassement weer door elkaar wordt gehusseld? Hieronder volgt de vooruitblik op de wedstrijd tussen Tsjechië en Polen.

Gastland Polen staat vanavond tegenover Tsjechië en kan zich voor het eerst in de historie van het land plaatsen voor de kwartfinales tijdens een EK voetbal. De Polen zullen in elk geval moeten winnen, omdat de Tsjechen op dit moment één punt meer hebben.

De Poolse bondscoach weet nog niet precies met welke elf spelers hij zal starten. Zijn voorkeur gaat uit naar dezelfde elf als tegen Rusland, maar een aantal voetballers hebben last van lichte blessures. Bovendien is het nog niet duidelijk welke doelman in de basis start. Is het Tyton of moet de goalie van PSV zijn post weer verlaten voor Szcesny, die in de eerste wedstrijd rood pakte?

Bij de Tsjechen lijkt iedereen fit te zijn, al was er nog wel wat onduidelijkheid over het meespelen van Rosicky. Hij was niet helemaal fit en onderging eerder vandaag een laatste test. Doelman Cech is na een lichte schouderblessure wel weer inzetbaar.

Vermoedelijke opstellingen:

Tsjechië:
Cech, Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky, Hübschman, Plasil, Jiracek, Rosicky, Pilar, Baros

Polen:
Tyton, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Dudka, Polanski, Murawski, Blaszczykowski, Orabniak, Lewandowski


Tyton in actie tegen Griekenland (Foto: Pro Shots)