Heitinga: "Morgen kan alles anders zijn"

Olga Kroeders

John Heitinga ziet nog altijd kansen voor Nederland. De verdediger denkt dat zijn ploeg in staat is om nog één keer alles te geven.

Nederland staat voor de loodzware opgave om met twee doelpunten verschil te winnen van Portugal, terwijl Duitsland zijn sportieve plicht zal moeten vervullen tegen Denemarken. "Met twee doelpunten verschil winnen tegen Portugal is veel gevraagd. Zeker omdat het voor geen meter loopt. Maar vorm is een momentopname. Morgen kan alles anders zijn en zeker met de aanvallers waarover wij beschikken", aldus Heitinga.

De verdediger van Everton put hoop uit de prestaties op het WK 2010. "Op het WK tegen Brazilië had iedereen ons in de rust afgeschreven. We staken de koppen bij elkaar, zeiden dat we nog niet naar huis wilden en toonden de tweede helft een ongelooflijke veerkracht (2-1 winst, red.). Die power zat en zit in de groep en wordt nu opnieuw gevraagd", vervolgt Heitinga tegen OnsOranje.

De voormalig Ajacied maakt zich geen zorgen over de andere wedstrijd in groep B. Heitinga verwacht niet dat Denemarken in staat is om de Duitsers af te stoppen. "Op Duitsland kunnen we rekenen. Zij beloofden direct na de wedstrijd hulp te bieden."