Russell Brand roofde hotel leeg met groupies

Borizzz

Russell Brand heeft eens een Cubaans hotel leeggeroofd om aan geld te komen. "Ik was daar met twee Deense chicks en ik had geld nodig om met ze te feesten", zegt de Britse acteur tegen Novum Nieuws. "Toen ben ik alle kamers van het hotel gaan leegroven. Ook een hoop sigaren, om door te verkopen, maar die wilde niemand hebben."

Toen de eigenares van het etablissement achter de diefstal kwam, was ze opvallend mild. "Ze noemde me alleen een schelm, alsof ik een soort lief boefje was geweest", lacht de 37-jarige Brand, die in de musicalfilm Rock of Ages de bedrijfsleider van de kroeg The Bourbon Room speelt.

Ook Mary J. Blige, die in de film een nachtclubeigenares speelt, heeft zo haar anekdotes over groupies. "In Groot-Brittannië zijn ze het ergst. Daar springen ze op een brommertje en volgen ze je de hele dag. In de Verenigde Staten nemen ze een foto en laten ze je daarna met rust."

Malin Akerman speelt in Rock of Ages, die donderdag in première gaat, een journaliste die wordt verleid door rockster Stacee Jaxx, een rol van Tom Cruise. Toch heeft ze zelf wat minder plezierige ervaringen met opdringerige fans. "Ik kreeg ooit een 'warme deken' van een figurant die had gezien dat ik het koud had", vertelt de Zweeds-Canadese actrice. "Echt een vunzig ding met onbestemde vlekken erop. Dan moet je dus beleefd blijven, dat is wel eens moeilijk."

Haar tegenspeler Paul Giamatti, die de manager van Stacee Jaxx speelt, heeft juist behoefte aan wat meer warmte van fans. "Het sneue aan mij is dat ik geen groupies heb", zegt de acteur, bekend van films als Sideways en The Ides of March. "Ik heb alleen een stalker. Daar wil ik niet over uitweiden. Maar zelfs die stuurt mij nog geen ranzige brief. Ik zou wel eens een vieze brief willen krijgen, al is het er maar eentje."