Hawke: slecht acteren in films is moeilijk

Borizzz

Het is moeilijk voor een acteur om echt slecht te acteren in een film. Dat zegt acteur Ethan Hawke tegen de Amerikaanse entertainmentkrant The A.V. Club. "Als de beste cinematografen je goed belichten, je geluid bijdraaien en mooie muziek onder je scène zetten, is het moeilijk om er echt shit uit te zien."

Op het toneel is het juist ontzettend makkelijk om slecht te zijn, vindt de 41-jarige Amerikaan, die naast Colin Farrell is te zien in de remake van Total Recall. "Iedereen ziet je trillende voet en hoe raar je staat, en hoort hoe slecht je praat. Daar heeft een filmacteur nooit last van."

Hawke vindt dat in films vrijwel nooit acteurs te zien zijn die 'echt ruk' zijn. "Terwijl je in vijf of zes theaterstukken zo twintig acteurs ziet die verschrikkelijk zijn." Toch zijn er volgens hem maar weinig acteurs die net als Jack Nicholson, Denzel Washington of Daniel Day-Lewis echt goed zijn in films.

Hawke brak door met het alom geprezen drama Dead Poets Society en heeft twee Oscarnominaties op zijn naam staan, voor Training Day en Before Sunset. Total Recall verschijnt op 9 augustus in de Nederlandse bioscopen.


Hawke: slecht acteren in films is moeilijk (Foto: Novum)