Van Marwijk: "Sfeer bij Oranje is prima"

Peterselieman

De sfeer in de selectie van het Nederlands elftal heeft niet te lijden gehad onder de slechte EK-start. "De sfeer is prima", benadrukte bondscoach Bert van Marwijk dinsdag op de persconferentie in Charkov, waar woensdag de cruciale interland tegen Duitsland wordt gespeeld. "Soms moet ik zelfs lachen om al die negatieve verhalen."

Van Marwijk geeft wel toe dat de spanning met de dag toeneemt. "Zeker na een nederlaag. Niet alleen bij ons, maar ook bij onze kritische volgers. Daarom ontstaat er wel eens wat irritatie, maar dat is niet erg. Dat kan zelfs motiverend werken."

Oranje kan zich na de 1-0 nederlaag tegen Denemarken geen nieuwe misstap veroorloven. "Dit is een van de belangrijkste duels in jaren", weet Van Marwijk. "Hoe we de Duitsers gaan verslaan? Dat vertel ik alleen aan mijn ploeg. Duitsland is heel sterk en een van de favorieten. Maar dat zijn wij ook."

Het Nederlands elftal werkte na de persconferentie een training af in het Metalist Stadion. Joris Mathijsen trainde gewoon mee en is tegen Duitsland weer inzetbaar.