Jaarlijkse Assassin's Creed nodig voor derde deel

wc-eend

Assassin's Creed III was niet mogelijk geweest zonder de jaarlijkse releases in de Assassin's Creed-serie geeft Alex Hutchinson van Ubisoft aan. Het derde deel in de serie is al sinds 2010 in ontwikkeling, zelfs voordat de ontwikkelaar aan Revelations begonnen was.

Hutchinson geeft aan dat dit aankomende deel zo duur was om te ontwikkelen dat het nodig is dat andere projecten worden opgericht om te zorgen dat dit door kan gaan. De ontwikkelaar had zoveel mensen in dienst dat er een core-team aan Assassin's Creed III kon werken terwijl andere teams aan Brotherhood en Revelations konden werken.

Of Assassin's Creed III ook een trilogie zal zijn is nog niet bekend. Hutchinson gaf aan dat ze nu wel beter weten hoe ze bepaalde dingen kunnen aanpakken en gamers geven aan een nieuw personage of omgeving te waarderen. Daarnaast heeft de hele ontwikkeling van deel drie, de kostuums, de acteurs zoveel tijd en geld gekost. Het is dus ook heel goed mogelijk dat er toch gekozen wordt voor een 'vervolg'.