Löw: "Verdediging krijgt het zwaar"

zoem

De Duitse verdediging krijgt een moeilijke avond tegen Nederland. Dat verwacht de Duitse bondscoach Joachim Löw. "Beide teams hebben veel mogelijkheden voorin. Het is woensdag belangrijk dat onze spelers laten zien dat we als team goed zijn", liet hij dinsdag in Charkov weten.

"Er komen veel een-tegen-eenduels", verwacht Löw. "Nederland heeft snelle spitsen, dus we hebben geen tijd om bij te sluiten. We moeten die duels dus winnen." Dat Oranje verloor van Denemarken zegt Löw niet zo veel. "Dat verdienden ze eerlijk gezegd niet. Ze creëerden heel veel kansen."

Ook Bastian Schweinsteiger vindt dat Die Mannschaft zich op het eigen spel moet richten. "We willen natuurlijk de volgende stap zetten en weten dat Nederland onder druk staat. Wat er ook gebeurt, het wordt een lastige wedstrijd. Wij als spelers kijken uit naar een klassieker als deze wedstrijd."

'Schweini' benadert de wedstrijd met Oranje als een op zichzelf staand duel. "Ik voel geen rivaliteit. We spelen gewoon een wedstrijd tegen een heel goed team", kijkt de Bayern München-speler nuchter naar het duel. "Ik denk niet dat de situaties uit het verleden een rol spelen."