Easton Ellis tipt zichzelf voor Fifty Shades of Grey

Borizzz

Bret Easton Ellis wil heel graag het scenario schrijven van de boekverfilming van Fifty Shades of Grey. Hij hoopt van harte dat de Britse schrijfster E.L. James zich daarin kan vinden. "Ik schuif mezelf naar voren om het scenario van Fifty Shades of Grey te schrijven", laat hij op Twitter weten. Het boek over een sm-relatie is een groot financieel succes.

De schrijver van American Psycho heeft zijn agent aan het werk gezet om aan de slag te kunnen met de verfilming van het succesvolle, erotische boek. "Helemaal toegewijd aan Fifty Shades of Grey", laat Easton Ellis weten. "Geen grapje."

"Ik hoop niet dat E.L. James denkt dat ik een lolbroek ben", gaat hij verder over de Britse schrijfster. "Ik wil haar boeken echt vertalen naar het witte doek. Christian Grey is de droom van iedere schrijver." De verfilming van het boek dat in het Nederlands verscheen als Vijftig Tinten Grijs is al aangekondigd.

Het verhaal gaat over een jonge studente die verliefd wordt op de rijke playboy Christian Grey die haar meeneemt in zijn sm-wereld. De 48-jarige Easton Ellis wil dat de Canadees David Cronenberg de film gaat regisseren. Overigens wordt in de wandelgangen Angelina Jolie genoemd voor dat baantje.


Easton Ellis tipt zichzelf voor Fifty Shades of Grey (Foto: Novum)