Krajicek geblesseerd onderuit in Birmingham

zoem

Michaëlla Krajciek heeft geblesseerd opgegeven in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Birmingham. De geboren Delftse stond tegen Andrea Hlavackova met 2-6, 7-6 (6), 0-4 achter toen ze de handdoek in de ring gooide. De Tsjechische Hlavackova speelt in de tweede ronde tegen Mona Barthel (6) uit Duitsland.

Krajicek leverde aan het begin van de partij direct haar opslagbeurt in en deed dat later in de eerste set nogmaals: 6-2. In het tweede bedrijf bleef de Nederlandse beter overeind, maar de opslag van Hlavackova kon ze niet slechten. Via de tiebreak dwong ze alsnog een derde set af. Daarin liep haar Tsjechische opponente in een mum van tijd uit naar een voorsprong van twee breaks voordat Krajicek opgaf.

Richel Hogenkamps eerste wedstrijd op WTA-niveau is door regen onderbroken. In het Oostenrijkse Bad Gastein was de Doetinchemse in de eerste set niet opgewassen tegen Julia Görges (1) uit Duitsland: 6-3. In het tweede bedrijf nam Hogenkamp een break voorsprong. Ze leidde met 2-1 toen de regen doorspelen onmogelijk maakte.