Blizzard verwijdert ondersteuning talen in Russische Diablo III

De ondersteuning voor andere talen in de Russische versie van Diablo III is verwijderd door middel van een patch op 8 juni. Kopers van de Russische versie van het spel kunnen alleen nog maar in het Russisch spelen, zo onthult de website Gamers.On.Net.

In een reactie hierop geeft Blizzard aan dat het hier slechts een 'goedkopere en gelimiteerde' Russische versie betreft, al geven verschillende spelers met de volledige versie aan ook dit probleem te hebben. Zij vragen om toelichting over de verschillen tussen deze versies. Ook wanneer zij inloggen op Battle.net kunnen ze niet zien welke versie ze hebben: de site laat namelijk alleen maar 'standard edition' zien.

In een post op de Diablo III-forums vroegen enkele spelers voor de release of ze de talen konden veranderen in de goedkopere versie. Een medewerker van Blizzard gaf hierop een positief antwoord, maar de post werd gewijzigd nadat de game uitkwam en de mogelijkheid voor andere talen werd verwijderd.

Niet alleen de gamers zijn getroffen. Russische distributeurs zouden 'honderden miljoenen dollars' zijn misgelopen. Blizzard vertelde deze distributeurs dat er geen restricties op accounts zouden komen en verzekerde ze ervan dat de keys voor de volledige versie van Diablo III waren.

Een groep van distributeurs heeft zich verenigd om de website Diabloclaim.com op te zetten en roept spelers op om de petitie te ondertekenen: "If enough petition signatures are signed, the distributors will go to court to Blizzard and sue them for damages."