Activision, IBM en Intel strijden tegen Xbox-verbod

Activision, IBM en Intel hebben de Amerikaanse International Trade Commission gevraagd om na te denken over de gevolgen van een Xbox-verbod voor de drie bedrijven. De ITC vindt dat de Xbox vier patenten van Motorola schendt en adviseert de Amerikaanse overheid de Xbox te verbieden.

De ESA, de organisatie achter de E3, heeft een statement verstuurd naar de ITC waarin zij duidelijk maken dat een verbod niet alleen Microsoft raakt, maar ook gamers en uitgevers. Activision is het hier mee eens: "Ons bedrijf blijft groeien en gebruikt steeds meer middelen om games en accessoires te maken, speciaal voor de Xbox 360."

IBM is ook tegen het verbod: "Motorola's aandeel in de gamesindustrie bestaat vooral uit licenties. Motorola maakt geen producten die direct concurreren met de Xbox 360." Intel heeft bezwaar gemaakt en vindt het belangrijk dat er standaardisering komt voor patenten, vooral in een industrie die steeds meer draait om het houden en leasen van patenten.

Het is niet de eerste keer dat een product verboden dreigt te worden vanwege een schending van Motorola's patenten. Eerder moest Apple 2,25% van de opbrengsten aan Motorola betalen in ruil voor een licentie op een 3G-patent. Toen Apple dit weigerde werden de iPhone 3, 4 en 3G-modellen van de iPad tijdelijk verboden in Duitsland.