Raiola haalt uit naar Platini

Olga Kroeders

Mino Raiola is niet te spreken over de reactie van Michel Platini op het voorstel van Mario Balotelli om bij racisme van het veld te stappen.

Balotelli zei onlangs dat hij de oerwoudgeluiden niet langer accepteert en meteen van het veld stapt. Platini reageerde vervolgens door te zeggen dat de Italiaan dan een gele kaart zou krijgen. "Ik vond het een wat vreemde reactie van Platini. Ik had een andere reactie verwacht", sprak Raiola.

De zaakwaarnemer van Balotelli is echter niet helemaal verrast door de uitspraak van de UEFA-baas. "Ik geloof niet dat Platini veel heeft gedaan om het voetbal en de positie van spelers te verbeteren. Zijn reactie op Mario laat dat wel zien. Ik heb meetings gehad met de Engelse bond en zij zijn wél heel actief."

In Italië kreeg Balotelli vaak apengeluiden te horen en zondag was het tegen Spanje ook weer raak. Een groep van 200 Spaanse fans joelde de Italiaan uit, maar Balotelli hoorde het niet. Naar verluidt konden fotografen die langs het veld zaten de geluiden wel horen.