Zlatan: "Dit is moeilijk te slikken"

Olga Kroeders

Zlatan Ibrahimovic en zijn bondscoach Erik Hamrén spreken van een moeilijk te verwerken verlies. Zweden kreeg met 2-1 klop van Oekraïne.

"Dit is moeilijk te slikken", aldus Zlatan, die de hoopgevende 0-1 binnenschoot voor de Zweden. "We hadden deze wedstrijd nooit mogen verliezen. We gingen met 0-1 aan de leiding en hadden alles onder controle. Dit zou niet mogen gebeuren. Nu is dit de situatie. We hebben twee wedstrijden om een betere indruk te maken."

Bondscoach Erik Hamrén kan eveneens moeilijk geloven dat zijn team de overwinning uit handen heeft gegeven. "Het voelt raar, het leek alsof sommige spelers teveel beïnvloed werden door de belangen van de wedstrijd. We speelden niet op het niveau dat we kunnen halen, we speelden niet als een team. Vijf à zes van onze spelers zaten vrij ver onder hun beste niveau."

"We begonnen de tweede helft met meer positieve energie en kregen het doelpunt dat we toen verdienden", vervolgt Hamrén. "De doelpunten die we incasseerden waren te simpel. We kunnen niet alle voorzetten tegenhouden, maar er was maar één speler die we in het oog hoefden te houden. Het voelt onnodig hoe we deze doelpunten tegen krijgen."