'Britney Spears is zeer streng jurylid'

Redactie

Kandidaten van de Amerikaanse X Factor worden door jurylid Britney Spears niet met zijden handschoenen aangepakt. "Als ze iemand niet goed vindt, is ze heel erg streng", zegt een bron tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Volgens de bron heeft Spears een 'heel erg goed instinct'. Toch laat de zangeres het ook duidelijk merken als ze een kandidaat wel ziet zitten. "Als ze iets geweldig vindt, lijkt het alsof ze op de jurydesk wil springen en dansen."

Ook zou de zangeres erop gebrand zijn om potentiële zangers en zangeressen ook na de show te steunen. "Ze houdt van interessante en leuke audities, en is bereid haar best te doen om een kandidaat met volle overgave te steunen. Ook als de andere juryleden het niet met haar eens zijn."

Naast de popprinses neemt ook Demi Lovato plaats achter de jurydesk. Spears en Lovato vervangen Paula Abdul en Nicole Scherzinger, die na het tegenvallende eerste seizoen aan de kant werden gezet. Ook Simon Cowell en L.A. Reid beoordelen, net als in het eerste seizoen, de kandidaten van de Amerikaanse talentenjacht.