Advocaat: "Willen aanvallend spelen"

Frank (franklop)

Bondscoach Dick Advocaat van Rusland wil met zijn team op dezelfde voet doorgaan als in het 4-1 gewonnen duel tegen Tsjechië. Polen moet het volgende slachtoffer worden. "Wij gaan proberen ons eigen spel te spelen en Polen gaat proberen zich daartegen te verdedigen", laat Advocaat op een persconferentie zijn spierballen rollen.

"We willen aanvallend voetballen, tegen de Tsjechen ging dat heel erg goed van tijd tot tijd en af en toe werkte het wat minder. Het enige dat ik kan zeggen is dat er niet veel reden is om grote veranderingen te maken."

De enige verandering die logisch zou zijn is dat spits Aleksandr Kerzhakov, die maar liefst zes kansen miste, wordt vervangen door Roman Pavlyuchenko, die een wereldgoal maakte nadat hij was ingevallen. Advocaat had eerder echter al duidelijk gemaakt dat Kerzhakov ook tegen Polen het vertrouwen weer krijgt.

Advocaat noemt zijn Rusland nog geen favoriet in Groep A. "We hebben nog maar één duel gespeeld. We zullen zien hoe het gaat. Het was belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen, maar die wedstrijd is gespeeld en we moeten morgen goed presteren. Polen en Rusland zullen allebei voor de winst gaan en alleen tijdens het duel zullen we weten wat er gaat gebeuren. Is een gelijkspel genoeg? Ik denk het niet."