[Groep A] Vooruitblik: Griekenland - Tsjechië

Sjors (Sj0rSz)

Tsjechië heeft in de wedstrijd tegen Griekenland flink wat goed te maken. Deze wedstrijd staat vanavond op het programma en gaat om 18:00 uur van start.

De Tsjechen liepen tegen Rusland namelijk tegen een pittige nederlaag aan (4-1) en moeten dus van de Griekse formatie winnen om nog uitzicht te houden op de volgende ronde. Het wordt in elk geval een zware kluif voor de Midden-Europeanen. De statistieken zijn namelijk ook niet in hun voordeel. de laatste drie onderlinge wedstrijden wisten de Tsjechen niet één keer te scoren.

Griekenland heeft op dit moment één punt, wat al meer is dan het hele vorige EK. Toen liepen zij namelijk tegen drie nederlagen aan. Bovendien heeft de ploeg in de defensie een probleem, aangezien Avraam Papadopoulos een blessure heeft en zijn collega Sokratis Papastathopoulos een rode kaart pakte.

Tsjechië heeft ook een defensief probleem, maar dat is lastiger op te lossen. Bij de vier treffers van Rusland zag de verdediging er namelijk niet goed uit. Toch blijven de Tsjechen hoopvol gestemd, omdat Milan Baros en Tomas Rosicky weer helemaal fit zijn. In het duel tegen Rusland was dat nog niet het geval.



Vermoedelijke opstellingen:

Griekenland:
Chalkias, Torosidis, K. Papadopoulos, Katsouranis, Holebas, Maniatis, Ninis, Karagounis, Salpingidis, Gekas, Samaras

Tsjechië:
Cech, Gebre Selassie, Hubnik, Sivok, Kadlec, Plasil, Jirasek, Pila, Rezek, Rosicky, Baros