Schoenaerts hoeft niet zo nodig naar Hollywood

Borizzz

De Belgische acteur Matthias Schoenaerts timmert flink aan de weg in Holllywood. Toch is hij niet van plan naar de Verenigde Staten te verhuizen. "Als je daar constant zit, ben je altijd beschikbaar en dan is de honger minder", vertelt de 34-jarige acteur aan Novum Nieuws. Zijn agent heeft hem aangeraden in Europa te blijven.

De acteur neemt in New York binnenkort de Hollywoodfilm Blood Ties op. Hij speelt daarin naast beroemdheden als Clive Owen, James Caan, Mila Kunis en Marion Cottilard. "En mijn vrouw wordt gespeeld door Zoe Saldana, goed geregeld", zegt hij met gepaste trots. "Ik speel daarin een mooie bijrol."

Schoenaerts kreeg vorig jaar internationale bekendheid door zijn rol in het drama Rundskop. Vanaf deze week is hij te zien in De Rouille et d'Os van regisseur Jacques Audiard, bekend van het gevangenisdrama Un Prophète. In die Franse film is hij te zien als straatbokser die verliefd wordt op een vrouw wier benen zijn geamputeerd, een rol van Cottilard.

De film gooide hoge ogen op het filmfestival van Cannes en ook de acteerprestaties van Schoenaerts en Cotillard werden geprezen. De Belg houdt de kritieken niet in de gaten. "Als je dat allemaal gaat lezen, word je knettergek", aldus Schoenaerts. "Waar je voor moet uitkijken is dat je daardoor geen vreemdsoortig zelfbewustzijn ontwikkelt."

Roem is de Vlaming niet onbekend, want zijn vader Julien Schoenaerts was ook acteur. "Mijn vader en moeder hebben daar zo veel mee te maken gehad en die hebben daar een grote nuchterheid in." Dat neemt niet weg dat Matthias ook geniet van zijn roem. "Je moet er ook plezier in hebben, want het is ook fijn om succesvol te zijn. Het is met succes hetzelfde als met alcohol, met mate."

De Rouille et d'Os draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.


Schoenaerts hoeft niet zo nodig naar Hollywood (Foto: Novum)