'Di Matteo blijft trainer van Chelsea'

Olga Kroeders

Robert Di Matteo blijft aan als trainer van Chelsea. De Londense club biedt de uitermate succesvolle Italiaan een eenjarig contract met een optie voor nog een jaar aan, meldt The Guardian. De 41-jarige Di Matteo volgde in maart André Villas-Boas op en won vervolgens de FA Cup en de Champions League.

Chelsea en Di Matteo zijn nog in gesprek over een contract. De verwachting is dat ze deze week tot overeenstemming komen. De Italiaan was voordat hij vorig jaar assistent-trainer werd van Villas-Boas trainer van West Bromwich Albion.

Pep Guardiola is volgens de Engelse krant de eerste keus van clubeigenaar Roman Abramovich. De voormalige trainer van Barcelona wil komend jaar echter niet aan de slag als trainer, maar zou volgend seizoen weer beschikbaar zijn.

Chelsea is hard op weg het Manchester City en Manchester United volgend seizoen moeilijk te maken in de Premier League. De Londenaren kochten al Marko Marin van Werder Bremen en Eden Hazard van Lille. Ze hopen de Braziliaan Hulk van FC Porto ook nog vast te leggen voor zo'n 47 miljoen euro.