Halo-maker maakt sci-fi game voor smartphones

Ronsonagga

Mede-oprichter van Halo Alex Seropian heeft bekendgemaakt een hardcore sci-fi shooter te maken voor smartphones. Het zal de eerste game zijn gemaakt door zijn nieuwe studio, Industrial Toys.

Seropian liet in een interview met Joystiq weten dat de game gebruik maakt van de Unreal Engine en de wereld waarin het spel zich afspeelt zal qua grootte vergelijkbaar zijn met The Elder Scrolls en World of Warcraft. Collega van Seropian Tim Harris liet weten dat de game online enkele kenmerken vertoont die aan de multiplayershooter Team Fortress 2 doen denken. 

De mannen achter de shooter willen op een innovatieve manier de touchscreen controls verbeteren. Ook zijn zij van mening dat het sociale aspect van de game van een hoger niveau zal zijn dan wat er al op de markt is. 

Seropian: "Waar het om gaat bij het ontwikkelen van de controls voor hardware zoals dual-stick controllers, is om te proberen de speler een zo nauwkeurig mogelijk gevoel te geven zodat het lijkt dat hij of zij meer controle heeft. Het gaat erom dat je hiermee dichtbij de controls van een computermuis komt. Dat design voor touchscreens gebruiken is dus onlogisch. Het design wat wij hebben zal de controls meer in de wereld toepassen, in plaats van twee sticks na te bootsen op het scherm zelf."

De sci-fi titel zal een in-game spelershub krijgen, in tegenstelling tot de vele andere mobiele titels die een losse website hebben naast het spel.