Gesink baalt in Zwitserland

Stefan (sportfreak)

Voor Robert Gesink verliep de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland vandaag teleurstellend. De kopman van der Raboploeg finishte in de etappe van vandaag, met aankomst op een berg van de buitencategorie, op meer dan een minuut achterstand.

"Ik heb er niet echt een verklaring voor", aldus Gesink, die vorige maand nog de Ronde van Californië won, op Twitter. "Teleurgesteld over het resultaat. Het is hier nog lang niet afgelopen, maar dit is niet de start die ik in gedachten had." Ook voor Bauke Mollema verliep de etappe van vandaag teleurstellend. Hij verloor 3.42. Steven Kruijswijk hield met een verlies van 33 seconden de schade beperkt.

Ook ploegleider Nico Verhoeven was teleurgesteld over het magere resultaat. "We waren vandaag niet goed genoeg. Maar zowel Gesink als Kruijswijk is prima in orde. De verschillen waren ook niet schrikbarend groot. Er is geen enkele reden om in paniek te raken. Niet voor deze ronde en al helemaal niet voor de Tour," aldus Verhoeven site van de Raboploeg.