Chisnall verslaat Van Barneveld tijdens UK-open

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om de halve finale te halen van de UK-Open darts. In de kwartfinale was Dave Chisnall te sterk met 10-5. Robert Thornton, Phil Taylor en Denis Ovens zijn de andere drie halve finalisten. 

Barney begon slecht. De eerste vijf legs gingen naar Chizzy. Barney won de drie legs daarna met twee keer dertien en één keer veertien pijlen. Het mocht niet meer baten. Barney gooide wel meer 100+ worpen, maar op de finishes van Chisnall beter. 

Taylor liet tegen Jenkins ziet wie de beste darter allertijden is. The Power was vanmiddag goed voor een gemiddelde van 106, waar The Bull  slechts 96 liet noteren. Taylor won met 10-5. Ovens haalde voor de derde keer op rij de halve finale van de UKopen. Hij won met 10-6 van Jamie Caven. 

Vanavond zijn de halve finales en finale. Taylor speelt tegen Ovens en Chisnall neemt het op tegen Thornton. Voor de winnaar ligt 40.000 Engelse pond klaar, de verliezend finalist moet het doen met de helft. De twee spelers die in de halve finale gaan stranden moeten het doen met 10.000 pond. Barney verdiende met zijn kwartfinaleplek zes duizend pond. 

Uitslagen

Speler Speler Uitslag
Wes Newton Robert Thornton 8-10
Dave Chisnall Raymond van Barneveld 10-5
Phil Taylor Terry Jenkins 10-5
Denis Ovens Jamie Caven 10-6