Telstar strikt jonge aanvaller van Arsenal

Boris (borisz)

Telstar heeft een opvolger gevonden voor spits Johan Plat. Arsenal-speler Rhys Murphy draagt komend seizoen het tenue van de Velsenaren. De 21-jarige jeugdinternational is een talent uit de opleiding van Arsenal van wie het contract is afgelopen.

Door een aantal blessures wist Murphy bij Arsenal niet door te breken. Hij werd verhuurd aan Brentford en afgelopen seizoen speelde hij bij League One-club Preston North End. "Daar kwam ik minder aan spelen toe dan ik gehoopt had. De stap naar Arsenal één is te groot om aan speeltijd te komen. Ik heb gekozen voor een club met ambitie en een jonge trainer. Het is belangrijk dat ik hier veel wedstrijden ga spelen." aldus de Engelsman.

Trainer Marcel Keizer is blij dat hij de spits aan z'n selectie kan toevoegen. "Het is een hele goeie spits die alle jeugdelftallen heeft doorlopen bij Engeland en speelt nu voor Ierland. Het is niet echt een Engelse spits. Zijn speelstijl past waarschijnlijk goed bij het Nederlandse voetbal", aldus Keizer. Murphy tekende een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.

Clubtopscorer Johan Plat, vorig jaar goed voor vijftien doelpunten, is naar de derde Bundesliga vertrokken en speelt komend seizoen voor Hansa Rostock. Murphy heeft geen moeite als de fans hem met de Volendammer gaan vergelijken. "Nee, ik ben hier om doelpunten te maken. Het is goed om een doel voor ogen te hebben. In 34 wedstrijden ga ik voor vijftien tot twintig goals." Met de komst van Murphy heeft Telstar nu een selectie van negentien spelers. Keizer wil nog vier of vijf spelers toevoegen, vooral achterin is er nog versterking nodig.