[Groep C] Vooruitblik: Ierland - Kroatië

Sjors (Sj0rSz)

De tweede wedstrijd in groep C wordt vanavond om 20:45 uur gespeeld. Ierland en Kroatië beginnen dan aan hun zevende onderlinge ontmoeting.

Ierland is pas voor de tweede keer actief in de eindronde van een EK. De eerste keer was voor de Ieren en 1988, waar het land de tweede ronde op een haar na miste. In de derde groepswedstrijd tegen Nederland was een gelijkspel voldoende voor de volgende ronde, maar daar dacht Wim Kieft destijds anders over. Hij bezorgde Oranje acht minuten voor tijd de zege en schakelde Ierland daarmee uit.

Kroätie is voor de derde keer van de partij op een eindronde. Vier jaar geleden strandden de Kroaten in de kwartfinales. De formatie won alledrie de groepswedstrijden, maar werd daarna gestuit door Turkije.

In de kwalificatiereeks was Niko Kranjcar goed voor vier doelpunten, maar hij lijkt tegen Ierland toch op de bank te starten. De kans is groot dat Luca Modric wel gewoon als basisspeler aan het EK gaat beginnen.

Het duel tussen Ierland en Kroatië staat vanavond onder leiding van onze landgenoot Björn Kuipers en wordt in het Municipal Stadium in Poznan gespeeld.



Vermoedelijke opstellingen:

Ierland:
Given, O'Shea, Dunne, St. Ledger, Ward, Duff, Whelan, Andrews, McGready, Keane, Doyle

Kroatië:
Pletikosa, Srna, Corluka, Schildenfeld, Pranjic, Rakitic, Vukojevic, Modric, Perisic, Jelavic, Eduardo

Robbie Keane en Luka Modric in actie tijdens een oefenduel tussen Ierland en Kroatië in 2011. (Foto: Pro Shots)