Gal heerst op NK dressuur

Boris (borisz)

Edward Gal is vooralsnog de grote man van het NK dressuur in Haarlemmermeer. Met de paarden Undercover, Romanov en Next One bezette hij na afloop van de Grand Prix special de eerste, tweede en derde plaats.

Gal zal de afsluitende kür op muziek zondag rijden met Undercover, een paard dat hij nog maar 3,5 maand onder het zadel heeft. Voor Gal waren het drie moeilijke ritten. "Het was echt met alle drie paarden moeilijk rijden, maar dat gold voor alle deelnemers. Undercover, voor wie dit de eerste Grand Prix Special was, bleek iets nerveus. Omdat ik hem nog net niet voldoende ken weet ik niet hoe hij reageert. Ik merk wel dat hij spanning opbouwde, maar bleek ook onder deze moeilijke omstandigheden niet kijkerig te zijn. Dat ik de eerste drie plaatsen in deze Grand Prix Special inneem is voor mij verrassend." zei Gal na afloop.

Hans Peter Minderhoud, die donderdag in de Grand Prix nog als tweede eindigde met Tango, staakte de strijd vandaag. Door de straffe wind kletsten de zeildoeken op de spanten van de tribunes en Tango liet zich daardoor zozeer afleiden dat hij fout op fout stapelde. Patrick van der Meer werd tijdens de Grand Prix Special verrassend vierde met Uzzo, voor Anky van Grunsven met Salinero en Marlies van Baalen met Miciano.