Van Barneveld door, Van Gerwen uitgeschakeld

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld is moeizaam doorgedrongen tot de kwartfinale van de UK-open darts in Bolton. De Hagenaar won met 9-8 van Peter Wright. Michael van Gerwen is in de achtste finale uitgeschakeld. Terry Jenkins was met 9-7 te sterk. 

Van Barneveld en Wright gingen tot 5-5 gelijk op. In de elfde leg brak Wright Barney nadat  Van Barneveld zes pijlen op de dubbel miste. Wright behield zijn leg en liep uit tot 7-5. Twee sterke legs bracht Van Barneveld weer op gelijke hoogte. Wright komt weer voor maar de zenuwen gaan hem te parten spelen. Hij gooide zich dood op 138. Wright gooide in de laatste legs geen goede pijl mee waardoor Barney alsnog wist te winnen. 

Van Gerwen mist in het begin van de partij geen dubbels en liep uit tot 4-1. Na de eerste break speelde Mighty Mike wat minder en Jenkins strafte dat af en trok de stand gelijk bij 5-5. Na de tweede break liep Jenkins uit naar 7-5 maar met onderandere een 133 finish van Van Gerwen werd het weer gelijk op 7-7. Met tops wist The Bull de partij naar zich toe te trekken.  

Vanmiddag zijn de kwartfinales. S'avonds is de halve finale en finale. De winnaar gaat naar huis met 40.000 Engelse pond.  


Uitslagen

Speler Speler Uitslag
Terry Jenkins Michael van Gerwen 9-7
Dave Chisnall Simon Whitlock 9-5
Phil Taylor Ronnie Baxter 9-4
Raymond van Barneveld Peter Wright 9-8
Wes Newton Kim Huybrechts 9-8
Robert Thornton Dennis Priestley 9-5
Jamie Caven Joe Cullen 9-8
Denis Ovens Paul Nicholson 9-8

Loting

Wes Newton - Robert Thornton
Dave Chisnall - Raymond van Barneveld
Phil Taylor - Terry Jenkins
Jamie Caven - Denis Ovens