Messi dirigeert Argentinië langs Brazilië

Boris (borisz)

Lionel Messi heeft Argentinië zaterdag tijdens een oefeninterland met aartsrivaal Brazilië naar de overwinning geloodst. De speler van FC Barcelona was in de Amerikaanse stad New Jersey goed voor drie van de vier Argentijnse doelpunten. Brazilië trof drie keer het doel. 

Brazilië, dat voornamelijk speelde met jonge spelers die zich voorbereiden op de Olympische Spelen, kwam in de 23e minuut op voorsprong dankzij een treffer van Romulo. Messi scoorde in de 31e en 34e minuut. Na de rust kwam Brazilië wederom op voorsprong door doelpunten van Oscar en Hulk. Nadat Federico Fernandez in de 76e minuut beide ploegen op gelijke hoogte had gezet, maakte Messi vijf minuten voor de tijd de beslissende treffer.

In de hectische slotfase werden de Braziliaan Marcelo en de Argentijn Ezequiel Lavezzi nog van het veld gestuurd na een opstootje. Voor de spelers van Argentinië kan de vakantie nu beginnen, het Olympische team van Brazilië speelt op 26 juli de eerste wedstrijd van de olympische spelen tegen Egypte.