Polen-coach Smuda kan leven met gelijkspel

Boris (borisz)

Hoewel Polen uiteindelijk een voorsprong weggaf tegen Griekenland, toont bondscoach Franciszek Smuda zich tevreden met het 1-1 gelijkspel.

Polen opende het EK sterk en leek na de treffer van Robert Lewandowski lange tijd aanspraak te mogen maken op drie punten. Zeker nadat Griekenland op slag van rust met tien man verder moest. Uiteindelijk zorgde Dimitris Salpingidis echter alsnog voor een gelijkspel. Smuda kan uiteindelijk leven met dat resultaat.

"Een punt is tenminste iets", aldus de bondscoach na afloop op de persconferentie. "We hebben enkele fouten gemaakt, vooral bij de tegentreffer. Ons eerste duel in het toernooi is gelijk geëindigd en dus hebben we niet verloren. We moeten de komende twee wedstrijden winnen, maar ik geloof in dit team."

Polen eindigde het duel tegen de Grieken overigens ook niet met elf man. Doelman Wojciech Szczesny moest in de tweede helft met rood naar de kant, nadat hij de doorgebroken Salpingidis neerhaalde in het strafschopgebied. Invaller Przemyslaw Tyton stopte toegekende strafschop uiteindelijk.