E3 2012 bezocht door meer dan 45.000 mensen

De Entertainment Software Association (ESA) in Amerika heeft bekendgemaakt dat er maar liefst 45.700 bezoekers naar de E3 van 2012 zijn gekomen. Op de beurs waren meer dan tweehonderd bedrijven aanwezig die hun producten toonden.

Al deze bezoekers hebben flink wat geld uitgegeven. Er werden ongeveer dertigduizend hotelkamers geboekt en er is maar liefst veertig miljoen dollar uitgegeven tijdens het evenement.

"E3 2012 richtte zich op de passie, de energie en de liefde voor games. De beurs heeft ervoor gezorgd dat de gamesindustrie weer even het middelpunt van aandacht was," vertelde Michael Gallagher, CEO van de ESA. "Dankzij onze leden en bedrijven keken en leerden miljarden consumenten iets over onze industrie en de samenkomst van creativiteit, technologie en inhoud. We hopen dat we in 2013 deze energie kunnen gebruiken om weer een geweldig evenement neer te zetten."

Binnenkort maakt de ESA de locaties en data bekend voor 2013. Er zijn geruchten dat de E3 moet verhuizen omdat er renovatieplannen zijn voor het conferentiegebouw. Enkele steden die worden genoemd zijn New York, Chicago en New Orleans.