Kesler: "Ik zou voor Huntelaar kiezen"

Olga Kroeders

Voormalig KNVB-directeur Henk Kesler ontbreekt voor het eerst sinds 1996 op een eindtoernooi. Hij mengt zich in een nationale discussie: de spitspositie van Oranje.

De voormalig directeur van de voetbalbond heeft zijn mening over de spitspositie van het Nederlands elftal. Zijn voorkeur gaat uit naar Klaas-Jan Huntelaar. "Ik zeg: Huntelaar", vertelt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Robin van Persie heeft in belangrijke wedstrijden toch niet zo vaak gescoord. Maar eigenlijk vind ik dat ze allebei moeten spelen. Met Huntelaar dan in de spits."

Kesler verwacht veel van Oranje. "We zijn aan onze stand verplicht om minimaal de halve finale te halen. Met spelers als Van Bommel, Stekelenburg, Van Persie, Huntelaar, Sneijder, Robben en Van der Vaart. In alle toernooien zijn we de poulefase doorgekomen. Nederland moet weer ver kunnen komen", besluit hij in gesprek met het regionale medium.

Bondscoach Bert van Marwijk lijkt te kiezen voor Van Persie van Arsenal, die in het voorbije seizoen topscorer werd van de Engelse Premier League. Schalke 04-aanvaller Huntelaar kroonde zich tot topscorer van de Duitse Bundesliga.