FOK!filmtips van de dag: Phone Booth

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Zeker het vermelden waard is de film The Fountain, vanavond 20:30 op RTL 8. In deze film staan drie verhaallijnen centraal die zich in verschillende tijden afspelen. Op deze manier worden verschillende visies op het levenseinde behandeld. Een laborant wordt, mede door de ziekte van zijn vriendin, geconfronteerd met zichzelf en zijn onderzoeksdoelen. De levensbeschouwelijke crisis waar de laborant voor staat doet hem inzien dat er meer is dan enkel harde wetenschappelijke feiten.

De FOK!filmtip van de dag was vandaag lastig kiezen. Maar het predikaat gaat vandaag naar de sterke thriller Phone Booth die vanavond om 20:30 te zien is op RTL 7. De film gaat over de louche Stuart Shepard die een telefoontje voor zichzelf aanneemt in een telefooncel. De beller meldt Stuart dat, zodra hij zonder zijn toestemming de telefoon ophangt, hij hem neer zal schietsen. Om deze bedreiding kracht bij te zetten verschijnt er een klein rood lichtstipje op zijn borstkast; het richtpunt van een een geweer. Het zorgt ervoor dat Stuart de bedreiging als zeer serieus neemt. Vervolgens blijkt de beller ook het één en ander van Stuart te weten....

Tot slot heeft Nederland 2 nog een aardig Mexicaans drama. Batalla en el cielo uit 2005 wordt om 23:55 uitgezonden. De film gaat over de eenvoudige Marcos die gebukt gaat onder een groot drama dat hijzelf veroorzaakt heeft. Hij kidnapte samen met een vrouw een baby voor losgeld maar helaas overlijdt de baby tijdens deze actie. Getekend voor het leven zoekt Marcos zijn heil bij een prostituee Ana. Ana is een rijkelui's dochter die zich wil afzetten tegen haar komaf. Tegen haar biecht Marcon zijn zonden op. Dat had bij beter niet kunnen doen.

Veel kijkplezier vanavond!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!