Bento: "Moeten de hoop niet verliezen"

Olga Kroeders

Portugal kende een slechte generale repetitie voor het EK. In Lissabon verloor de ploeg van Paulo Bento met 1-3 van Turkije.

Desondanks blijft het vertrouwen voor een goed resultaat op het eindtoernooi aanwezig. "Het is een onterechte uitslag", zei Bento na afloop van het duel. "Maar we moeten blijven geloven in waar we voor staan en waar we mee bezig zijn. We moeten de hoop niet verliezen", zei hij tijdens de persconferentie.

De fans in Lissabon waren ondanks het verlies in een positieve stemming. De twaalfde man is belangrijk, weet ook Bento. "De steun die we tijdens en na het duel hebben gekregen is fantastisch", complimenteert de keuzeheer. "Maar wat nu telt zijn de resultaten", waarmee hij realistisch bleef.

De Portugezen verloren ruim van Turkije. Bento baalt van de tegentreffers. "Als je verliest lijkt het alsof alles fout is gegaan. Niets ging zoals het had moeten gaan. We kregen wel kansen, maar we kwamen niet tot scoren. Als je drie doelpunten tegen krijgt, kun je dat niet zo 1,2,3 vergeten."