(UPD) FOK!filmtip van de dag: The Postman Always Rings Twice (1946)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

The Postman Always Rings Twice 1

De filmtip van vandaag is er weer eentje om in te lijsten. Vanmiddag om 14.05 uur is bij onze Vlaamse buren op één de thriller The Postman Always Rings Twice te zien. Heerlijke remake van de klassieker uit 1946. In de door Bob Rafelson geregisseerde film zien we sterke rollen voor onder meer Jack Nicholson en Jessica Lange. Rafelson begon zijn carriere als regisseur voor de tv-serie The Monkees en maakte later nog meer naam met films als Head, Five Easy Pieces en Stay Hungry.

The Postman Always Rings Twice 2

In The Postman Always Rings Twice draait het om de armoedzaaier Frank Chambers (Nicholson) die tijdens de grote depressie van Amerika een baantje krijgt aangeboden in het restaurant van de mooie Cora Papadakis (Lange) en haar rijke en veel oudere man Nick (John Colicos). Frank en Cora krijgen een verhouding en besluiten om Nick uit de weg te ruimen.

The Postman Always Rings Twice 3

In feite was dit de vierde verfilming van het boek The Postman Always Rings Twice van James M. Cain. Zo verschenen eerder Le dernier tournant (1939), Ossessione (1943) en The Postman Always Rings Twice (1946). De versie uit 1981 was echter de eerste die in kleur werd gemaakt. Na Head, Five Easy Pieces en The King of Marvin Gardens was dit de vierde keer dat Nicholson met Rafelson samenwerkte aan een film.

Veel kijkplezier

Foutje bedankt. Het blijkt dus niet de versie te zijn uit 1981 die op één te zien is maar de nog betere film noir uit 1946. Geen dampende erotiek op een keukentafel met Nicholson en Lange maar met John Garfield, Lana Turner en Cecil Kellaway.