George Lucas verruilt Lucasfilm voor garage

Redactie

George Lucas heeft al vaker aangegeven het wat rustiger aan te willen doen, maar in een interview met het Britse filmblad Empire doet hij er nog een schepje bovenop. "Ik ga langzaam weg bij Lucasfilm", zegt de Star Wars-bedenker. "Ik trek me terug in mijn garage en ga met een zaag en hamer hobbyfilms maken."

"Ik heb altijd al experimentele films willen maken en me niet druk hoeven maken over of ze ook in de bioscoop worden vertoond", voegt Lucas daaraan toe. De inmiddels 68-jarige Lucas zei in januari al tegen de Los Angeles Times dat hij klaar was met het hectische Hollywood. "Ik laat deze wereld achter me, deze business en al dit gedoe", zei hij toen.

Het is de vraag in hoeverre Lucas, een notoire workaholic, voet bij stuk houdt. Vooralsnog lijkt het oorlogsdrama Red Tails, dat begin dit jaar uitkwam, inderdaad de laatste film die hij produceerde.

De filmmaker heeft echter al meermalen aangegeven bezig te zijn met het script van Indiana Jones 5, een film waarvan momenteel nog geen premièredatum bekend is. Hij schreef ook de voorgaande vier scenario's uit de reeks, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat hij die teugels uit handen geeft.