Windows 8 release preview beschikbaar

Roy

De Windows 8 release preview is vanaf vandaag beschikbaar om uit te proberen. Het is de derde en laatste pre-release uitgave voordat het nieuwe besturingssysteem ook daadwerkelijk verschijnt. Eerder was er al een developers preview en een consumer preview.

Ten opzichte van de consumer preview zijn een aantal zaken verbeterd waaronder de ondersteuning voor meerdere beeldschermen en de personalisatie-opties in het startscherm. Ook zijn de mail-, foto-, en contacten-apps allemaal aangepast zodat ze gebruiksvriendelijker zouden moeten zijn.

De Windows Store is ook aangepast zodat je gemakkelijker apps kan zoeken, vinden en downloaden. Er zijn tevens nieuwe familie-settings die de privacy- en beveiligingselementen tijdens het online surfen aanpasbaar maken. Standaard is de 'Do not track'-optie ingeschakeld.

In Internet Explorer 10 is vanaf nu ook ondersteuning voor Flash, alleen niet voor alle websites. Enkel goedgekeurde sites mogen Flash weergeven. De laatste toevoeging die Microsoft uit wil lichten zijn de nieuwste BING apps voor reizen, nieuws en sport.

Voor iedereen die een nieuwe pc wil kopen maar niet wil wachten op Windows 8 heeft Microsoft een introductiekorting beschikbaar. Als je tussen 2 juni 2012 en de release van Windows 8 een nieuwe pc of laptop met Windows 7 koopt kunnen upgraden naar Windows 8 Pro voor maar € 14,99.