Anderlecht: "Veel vertrouwen in Van den Brom"

Peterselieman

Anderlecht heeft hoge verwachtingen van de nieuwe trainer John van den Brom. De Belgische topclub gaf de 45-jarige Nederlander een contract voor drie jaar en betaalde aan Vitesse een afkoopsom van vier ton.

"We hebben bij Anderlecht niet de gewoonte om een contract van zo'n lange duur af te sluiten, maar we hebben vertrouwen in de kwaliteiten van de coach", legde voorzitter Constant Vanden Stock uit bij de perspresentatie. "De toekomst zal aantonen of we gelijk hebben."

Vitesse meldde vorige week nog dat Van den Brom bij Vitesse zou blijven, maar kreeg zelf van de clubleiding een heel ander verhaal te horen. "De leiding van de club heeft aangegeven het beter voor Vitesse te vinden als ik zou vertrekken, al had ik nog een contract voor twee jaar." Hij nam vervolgens zelf contact op met Anderlecht, dat hij eerder had afgewezen.

Vitesse zegt juist teleurgesteld te zijn over het vertrek van Van den Brom. "Vorige week leken de gelederen gesloten en hadden alle betrokkenen zich uitgesproken voor het aanblijven van Van den Brom bij Vitesse", meldt de club in een officiële verklaring. "Kennelijk bleek het vertrouwen in een gezamenlijke toekomst toch te broos."