'Rodgers nieuwe trainer Liverpool'

Olga Kroeders

Brendan Rodgers heeft overeenstemming met Liverpool bereikt om als trainer aan de slag te gaan. De 39-jarige Noord-Ier tekent binnenkort een contract voor drie seizoenen, bericht de BBC. Hij komt over van Swansea City, dat naar verluidt een vergoeding van meer dan vijf miljoen euro ontvangt.

Rodgers neemt bij Liverpool de taken over van de ontslagen Kenny Dalglish. De Schot werd eerder deze maand aan de kant gezet vanwege de tegenvallende prestaties in de Premier League. De Reds kwamen niet verder dan de achtste plaats, maar wonnen wel de League Cup. De finale van de FA Cup ging verloren tegen Chelsea.

Bij Swansea maakte Rodgers de afgelopen twee jaar indruk. Hij leidde de formatie uit Wales naar de Premier League en besloot dit seizoen met de promovendus als elfde.

Rodgers krijgt van Liverpool de voorkeur boven Wigan Athletic-trainer Roberto Martinez. Zij waren al enige tijd de belangrijkste kandidaten, hoewel Ajax-coach Frank de Boer en de Portugees Andre Villas-Boas ook in beeld waren.


'Rodgers nieuwe trainer Liverpool' (Foto: Novum)