Werkstraffen voor hooligans Heracles

Redactie

Achttien supporters van de Almelose voetbalclub Heracles zijn woensdag veroordeeld tot werkstraffen van zestig tot tweehonderd uur, waarvan in bijna alle gevallen twintig uur voorwaardelijk. De hooligans hielden 22 maart huis in de binnenstad van Amersfoort.

De supporters waren onderweg naar de bekerwedstrijd van hun club tegen AZ in Alkmaar de binnenstad van Amersfoort ingegaan. Een supporter die een glas door een café had gegooid werd aangehouden, waarop een groep hooligans zich tegen de politie keerde in de Lieve Vrouwestraat.

Vanuit de groep werd geschreeuwd en met glas en andere spullen gegooid. Op het Lieve Vrouwekerkhof volgde een confrontatie, waarbij ook onder meer met stoelen werd gegooid.

De rechtbank in Utrecht acht de achttien supporters, van tussen de 19 en 40 jaar, schuldig aan geweldpleging. Twee van de achttien kregen naast een werkstraf een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd. Een verdachte kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een verplichte agressietraining.

Verder kregen twee supporters een boete van 250 euro, omdat zij weigerden gehoor te geven aan het bevel van de politie weg te gaan. Drie verdachten werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.