Ecclestone: "KERS had nooit ingevoerd moeten worden"

zoem

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft toegegeven dat hij nooit een voorstander van het KERS-systeem is geweest. Het systeem zou veel te gevaarlijk zijn en schiet het zijn doel voorbij. Hij ziet liever dat de teams iets doen aan de omvang van hun motorhomes en vrachtwagenpark.

De kritiek van de Brit volgt na de brand in de pitbox van het Williams-team in Barcelona. "Ik vermoed dat de brand iets te maken heeft gehad met KERS, dat gevonkt heeft. Het systeem had nooit geïntroduceerd moeten worden. Het is een duur geheim, omdat niemand er iets vanaf weet. Het publiek heeft er geen kennis van en interesseert het ook niet", zegt Ecclestone.

De Formule-1 baas zou naar verluid ook tegen de komst van de V6-turbomotor zijn, de krachtbron waarmee de teams in 2014 zullen racen. De nieuwe reglementen schrijven voor dat vanaf 2014 de wagens alleen nog aangedreven mogen worden door KERS in de pitstraat.

Volgens de Brit zouden de teams beter hun vrachtwagenpark verkleinen. "De vrachtwagens zijn grotere vervuilers dan de auto's. Zo gebruikt Mercedes iets van 22 vrachtwagens. Als dat er twee minder zouden zijn, dan hoeven we geen elektromotoren te gebruiken in de pitstraat. Ik begrijp dat de teams dit allemaal willen behouden omwille van sponsoren en hun imago, maar ze moeten niet met onzin aankomen."