[RG] Titelverdedigster Na Li probleemloos verder

Peterselieman

Na Li heeft zich overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De titelverdedigster, als zevende geplaatst, won met 6-2 en 6-1 van Sorana Cirstea uit Roemenië. Li, die in de volgende ronde speelt tegen Barbora Zahlavova Strycova of Stéphanie Foretz Gacon, leverde geen enkele keer haar opslag in.

Nummer één van de wereld Victoria Azarenka had het beduidend lastiger. De Wit-Russische kwam tegen Alberta Brianti met 6-7 (6) en 0-4 achter, maar sleepte uiteindelijk toch de overwinning uit het vuur: 6-7 (6), 6-4 en 6-2. Azarenka kwam in Parijs nooit verder dan de kwartfinale.

In het mannentoernooi wist Thomas Berdych de tweede omloop te bereiken. De als zevende geplaatste Tsjech was Dudi Sela uit Israël met 6-3, 6-4 en 6-1 de baas. Berdych neemt het in de tweede ronde op tegen Michaël Llodra. De Fransman ontdeed zich van de Spaanse gravelbijter Guillermo Garcia-Lopez: 7-6 (5), 6-2, 3-6 en 6-3. Blaz Kavcic klopte de voormalig nummer een van de wereld Lleyton Hewitt uit Australië met 7-6 (2), 6-3, 6-7 (4) en 6-3 en zal nu spelen tegen Novak Djokovic.

De Rus Alex Bogomolov werd op bijzondere wijze uitgeschakeld. In de vijfde set tegen de Franse oudgediende Arnaud Clément moest hij bij een 5-4 achterstand op breakpunt tegen opgeven met kramp. Omdat Bogomolov voor die blessure al behandeld was, kon hij niet nogmaals de fysiotherapeut laten komen. Met al een waarschuwing op zak wachtte hij een tweede berisping niet af en dus strompelde de Rus naar het net: 6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (2), 5-4 en 30-40, opgave Bogomolov.