Scott wil Ford in Blade Runner-sequel

dekatophetspek

Ridley Scott heeft er wel oren naar om Harrison Ford te laten terugkeren in het vervolg op Blade Runner. "Ik moet Harrison erin hebben, dat is lachen", zegt de regisseur tegen de Britse krant The Guardian. De Amerikaanse acteur speelde de hoofdrol in Scotts klassieker uit 1982.

Geruchten over Fords terugkeer in een eventueel vervolg, waarvan overigens nog geen letter op papier staat, blijven hardnekkig standhouden. Zelfs nadat een van de producenten in februari stelde dat het 'absoluut niet waar' was dat er gesprekken plaatsvonden over een rol voor Harrison Ford in de nieuwe Blade Runner.

Ford zelf, inmiddels 69 jaar oud, houdt zich een beetje op de vlakte. Hij wil alleen meedoen als het scenario goed genoeg is, liet hij meermalen weten.

Het nog titelloze vervolg op Blade Runner staat gepland voor 2014. Voor die tijd heeft de 74-jarige Scott in zijn hoedanigheid als producent nog negen andere projecten op de rails staan, waaronder twee tv-series en twee documentaires. Zijn volgende film is Prometheus, de langverwachte prequel van zijn succesfilm Alien uit 1979, die donderdag in de bioscoop verschijnt.


Scott wil Ford in Blade Runner-sequel (Foto: Novum)