[RG] V. Williams met moeite door

Peterselieman

Venus Williams heeft met de nodige moeite de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De verliezend finalist van 2002 zegevierde zondag ondanks het verlies van de eerste set over de Argentijnse Paula Ormaechea: 4-6, 6-1 en 6-3. De ongeplaatste Williams krijgt in de volgende ronde mogelijk te maken met Agnieszka Radwanska. De mondiale nummer drie moet dan eerst afrekenen met Bojana Jovanovski uit Servië.

Angelique Kerber kende geen problemen met de Chinese Shuai Zhang. De Duitse, als tiende gerangschikt, won met 6-3 en 6-4. Kerbers volgende opponent is de Zwitserse Romina Oprandi of Olga Govortsova uit Wit-Rusland.

Ook bij Ana Ivanovic (13) ging het van een leien dakje. De winnares van 2008 serveerde met tweemaal 6-1 de Spaanse Lara Arruabarrena-Vecino af. Ivanovic treft nu de Israëlische Shahar Peer, die met tweemaal 6-2 de Canadese Stephanie Dubois versloeg.

De als 21e geplaatste Sara Errani maakte eveneens geen fout, al had ze wel drie sets nodig tegen Casey Dellacqua uit Australië: 4-6, 6-2 en 6-2. De Amerikaanse Melanie Oudin gaat met Errani strijden om een plek in de derde ronde.