Beloftenelftal naar halve finale Toulon

Boris (borisz)

Het Nederlands Beloftenelftal heeft zich zondag als groepswinnaar geplaatst voor de halve finales van het internationale jeugdtoernooi in Toulon. Door een goal van Roland Alberg werd Turkije met 1-0 verslagen.

Volgens trainer Adrie Koster kwam de zege vrij eenvoudig tot stand. ''We begonnen goed, zetten veel druk op de tegenstander en hadden veel balbezit. Daarna kwamen we ook amper in de problemen.” Het beloftenelftal had het overwicht in het begin van de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een goal van Alberg. De speler van Excelsior schoot de bal vanaf rechts in de verre hoek.

Na rust gebeurde er weinig noemenswaardig. In de slotfase werd er amper meer gevoetbald. Dit kwam mede doordat Egypte met 3-2 van Japan wist te winnen en daardoor zowel Turkije als Nederland zeker waren van een plek bij de laatste vier. 

Morgen wordt bekend tegen wie Nederland uit moet komen in de halve finale. De halve finales worden woensdag gespeeld. Koster gaat met zijn formatie nu voor het hoogst haalbare. ''Als je de poule overleeft en bij de laatste vier zit, dan wil je ook het toernooi op je naam schrijven. De groep maakt een prima en fitte indruk. Er zijn geen echte uitschieters, het is een hecht collectief.”