Bouma: "Heb een lange weg moeten gaan"

Frank (franklop)

Wilfred Bouma kwam zaterdagavond tegen Bulgarije al na een kwartier in het veld voor de geblesseerde Joris Mathijsen. "Ik hoop dat het niet al te ernstig is." Dat Bouma tot de voorlopige selectie van 36 spelers van Oranje behoorde was al een verrassing. De verdediger van PSV had al jaren geen interland meer gespeeld en had vorig seizoen zelfs nog enkele uitnodigingen van Van Marwijk afgewezen.

Na zijn beenbreuk voelde hij zich nog niet goed genoeg om mee te kunnen op het aller hoogste niveau. Na een seizoen waarin hij niet eens een basisplaats had bij PSV werd hij toch opgeroepen voor het Nederlands elftal. Zaterdagochtend behoorde hij niet tot de laatste afvallers. Hij mag dus mee naar het EK. "Sinds je bij die groep van 27 spelers zit hoop je erop", zei Bouma tegenover Omroep Brabant.

"Maar zeker als je een aantal weken terugkijkt is het onverwacht. Ik heb een lange weg moeten gaan. Ik ben blij dat ik er weer bij ben", aldus de verdediger. "In Oranje spelen is het mooiste wat er is. De meeste jongens ken ik nog, daar heb ik vaak mee gespeeld. Dus dat is wel mooi."