Gamescom opent extra ingang voor mensen met een voorverkoopkaartje

Maite (Isai)

De gamescom zal dit jaar niet drie, maar vier ingangen krijgen. Naast de standaard Noord-, Zuid- en Oost-ingangen, opent de organisatie nu ook Hall 11 als ingang speciaal voor mensen met een voorverkoopkaartje.

Met de extra ingang hoopt de organisatie dat de doorstroom van mensen beter wordt. Omdat het alleen om bezoekers met een kaartje uit de voorverkoop gaat, zal er bij Hall 11 dus ook geen kaartverkoop aanwezig zijn en kunnen bezoekers, hopelijk, sneller doorlopen. Hall 11 bevindt zich naast Zuid, de "standaard ingang", tegenover het treinstation.

Ondanks dat al meerdere grote namen hebben afgezegd, zoals Nintendo en THQ, is de gamescom een gewild evenement."Er is een enorme vraag naar kaartjes voor de gamescom 2012," zegt Tim Endres, projectmanager van het evenement. Voor elke dag van het evenement zijn al tienduizenden kaartjes verkocht. Vooral zaterdag is een geliefde dag. Om de drukte op de zaterdag dit jaar iets te verminderen, zijn kaarten voor de zaterdag dit jaar alleen in de voorverkoop te krijgen, niet op de gamescom zelf.

In totaal kwamen vorig jaar zo'n 276.000 bezoekers naar de gamescom. De gamescom is daarmee het grootste gamesevenement ter wereld dat open is voor het algemene publiek. De gamescom wordt dit jaar weer gehouden in Keulen van 16 tot en met 19 augustus.