Guardiola verwacht spannende finale Copa del Rey

Olga Kroeders

Pep Guardiola verwacht vanavond een spannende wedstrijd tegen Athletic Bilbao. De trainer van FC Barcelona zit tijdens de finale van de Copa del Rey voor het laatst op de bank. "Zij creëren tegenwoordig meer kansen. Hun belangrijkste eigenschap is dat ze niet opgeven tot de laatste minuut. Als het veld goed is vallen zij aan en wij ook. Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt."

Na de bekerfinale, waar Barcelona zijn veertiende prijs onder Guardiola kan veroveren, neemt de succescoach even afstand van het voetbal. Hij verwacht niet snel weer bij een andere club aan het werk te zijn. Dat betekent niet dat geïnteresseerde clubs geen poging hoeven te wagen. "Ik ben natuurlijk blij als ik gebeld word. De komende maanden ga ik mijn batterijen en mijn hoofd opladen. Ik ga rusten. Als ik klaar ben en een club weet me te verleiden, zal ik weer trainen."

Speler Andres Iniesta beseft dat de wedstrijd speciaal wordt. "De Copa del Rey was de eerste finale in het tijdperk-Guardiola en wordt ook de laatste. Beide tegen Athletic Bilbao en beide met een doel. Het winnen van weer een prijs. We willen ook dit jaar weer met een lach op ons gezicht beëindigen."