Perez niet tussentijds naar Ferrari

Peterselieman

Sauber-coureur Sergio Perez heeft uitgesloten dat hij nog dit seizoen de overstap maakt naar Ferrari als vervanger van Felipe Massa. De Mexicaan wordt vaak genoemd als vervanger van de Braziliaan, maar wil zijn huidige team dit jaar trouw blijven.

"Zou de kans zich aandienen voor een tussentijdse transfer naar Ferrari, dan zou ik het afslaan. Ik wil niet tijdens een seizoen een overstap maken. De hele hype over een overgang is opgeblazen door de media. Ik ben het seizoen bij Sauber begonnen en ik eindig het seizoen ook bij Sauber. Ik geef me honderd procent voor dit team," zei Perez.

"Het is niet meer dan gespeculeer. Ik denk dat Felipe zich zal herpakken en het goed gaat doen. Hij is een sterke rijder en heeft een geweldig team achter zich. Zodra hij weer mooie resultaten behaalt verstommen alle geruchten over mij en Ferrari vanzelf. Men moet coureurs en motoren niet met elkaar verwarren. Deze verhalen zoemen al enige tijd rond en natuurlijk heb ik een link met Ferrari via hun opleidingsprogramma. Maar mijn positie is duidelijk, ik rij voor Sauber en ik blijf dat doen."