Indie Game: The Movie digitaal verkrijgbaar vanaf 12 juni

Indie Game: The Movie is vanaf 12 juni digitaal verkrijgbaar op Steam, iTunes en de officiële site. De documentaire gaat over de ontwikkeling van indie games en het verhaal van de mensen achter deze games. De film komt in de zomer uit op DVD.

James Swirsky en Lisanne Pajot, de makers van Indie Game: The Movie, werkten allebei voor het eerst aan een film. Door middel van twee succesvolle Kickstarter-campagnes kregen ze genoeg geld binnen om het project af te maken. Iedereen die geld heeft gedoneerd via Kickstarter krijgt een gratis exemplaar van de film.

Indie ontwikkelaars zijn mensen die zelfstandig aan een game werken zonder de financiële steun van een uitgever. In de documentaire komen enkele bekende indie ontwikkelaars langs: Edmund McMillen en Tommy Refenes van Super Meat Boy, Phil Fish en Renaud Bédard van FEZ en Jonathan Blow van Braid. Zij vertellen vooral iets over het proces en de emoties tijdens het maken van hun spel.

In januari werd de film voor het eerst getoond op het Sundance Film Festival in Utah waar het erg goed werd ontvangen. Het filmduo nam de prijs voor Best Editing in de Sundance World Cinema Documentary Competition mee naar huis.