John: "Bij Benfica kan ik me verder ontwikkelen"

Wessenator

Vandaag werd bekend dat de transfer van Ola John, die naar Benfica vertrekt, rond is. De topclub uit Portugal kocht de aanvaller voor negen miljoen euro van FC Twente.

John stond als sinds 2002 onder contract bij de club uit Enschede, hij was echter slechts één seizoen verzekerd van een basisplaats, toch heeft hij een goed gevoel bij zijn transfer. "Ik heb in die jaren veel geleerd en veel meegemaakt bij FC Twente. Het was een moeilijke beslissing om FC Twente te verlaten. Ik ben er opgegroeid en de club zit dan altijd in je hart", vertelde de aanvaller op de officiële website van de club uit Enschede.

"Al met al is deze transfer naar Benfica best snel gegaan. De keuze voor deze club heb ik heel bewust gemaakt. Bij Benfica krijg ik als jonge speler namelijk de kans me weer verder te ontwikkelen. Dat is voor mij heel belangrijk." Dat de club uit Portugal veel potentie in linksbuiten ziet is duidelijk. Benfica heeft namelijk een afkoopsom van liefst 45 miljoen euro in het contract opgenomen.